Tips till en god matsäck

En god matsäck och en god kopp kaffe är väl nästan ett måste när man är ute och fiskar. En smörgås smakar aldrig så gott som när man får ha en heldag för sig själv med fiskespöt i ena handen och en god macka i den andra. Det är också viktigt att man har med sig någonting som är mättande och som ger tillräckligt mycket energi för att man ska stå sig hela dagen, och eftersom det inte får plats så mycket i matsäcken gäller det att välja rätt.

En bra matsäck ska vara mättande, ge en massa energi, inte vara för stor i volym, stå sig bra i några timmar och vara enkel att äta! Samt vara skonsamt mot magen och inte innehålla för mycket vatten. Det ska också smaka gott när det är ljummet eller kallt. Det kan vara smart att packa matsäcken i en kylväska, både när det är varmt ute och när det är väldigt kallt, för att undvika extrema temperaturer.

Vad är då en bra matsäck för en fiskedag? Kycklingsallad, pastasallad och matiga baguetter med krämiga röror, ägg, kycklingfiléer och potatissallad är några bra exempel. En matig paj, piroger eller quiche kan också vara jättegott att ha med sig i matsäcken. Det smakar lika gott varmt, ljummet som kallt, och står sig bra i olika temperaturer. Det är också enkelt att äta och mättar fint. Du kan också ta din fisketur till nästa nivå med ett par byxor för segling som är både vattentäta och smidiga.