Fisketips för nybörjare

Vi får ofta höra från nybörjare som är nyfikna på vad man ska tänka på inför den första fisketuren så idag tänkte vi dela med oss av några hjälpsamma tips. I början lönar det sig att testa olika typer av beten för att få en känsla för olika beten och hur de fungerar.  I det minsta behöver du köpa en jigg, en spinnare och ett skeddrag.

Abu Garcia Reflex Orange 12g är en populär reflexspinnare från Abu som älskas av många. Det är ett bra fiskedrag för nybörjare eftersom det gör det enklare att få gäddor, gös, abborre, öringar och regnbågar att nappa. Om du ska fiska gädda är The Pig Pig Shad Junior 20cm ett otroligt populärt bete för gädda. Det finns också en mindre variant – Piglet Shad 10 cm – för abborre och gös.

Om du inte redan har ett fiskespö där hemma kan du köpa ett enkelt fiskespö för nybörjare till ett lågt pris för att komma igång. Satsa på ett spö som är minst 2,4 meter långt. Köp gärna ett set som inkluderar fiskespö, lina och haspelrulle för att göra det riktigt enkelt för dig. Fiska gärna med en vän som har lite erfarenhet första gången du ger dig ut för att få lite smarta tips.

Vi kan tipsa om Garden store där de har allt från spön och krokar till maskburkar och metesaskar. Det är en väldigt smidig nätbutik med bra köpvillkor och smidiga leveranser. De erbjuder dessutom öppet köp i 90 dagar och fri frakt över 999 kronor.